Skip to main content

Apsolutno prvenstvo Srbije 2020.

Održano 9.-to  Apsolutno prvenstvo Srbije u ritmičkoj gimnastici 10. i 11. oktobra 2020. GK Partizan osvojio prvu medalju na ovom takmičenju nakon više godina neučestvovanja.

Posle višegodišnje pauze vežbačice GK Partizan učestvovale su na 9.-tom Apsolutnom prvenstvu Srbije u ritmičkoj gimnastici 10. i 11. oktobra 2020. godine u organizaciji Gimnastičkog Saveza Srbije na kome je učestvovalo 15 klubova iz naše zemlje.

Prvog dana takmičenja u višeboju GK Partizan je imao prijavljenu jednu ekipu u sastavu  seniorka Jelisaveta Mitrović i juniorka Lena Praštalo koje su zauzele ekipno 6-to mesto, Jelisaveta Mitrović pojedinačno 6-to mesto i Lena Praštalo 11-to mesto. Seniorka Jelisaveta Mitrović izborila se za ulazak u 3 finala po rekvizitima (obruč, čunjevi i traka).

Drugog dana takmičenja u finalima po rekvizitima seniorka Jelisaveta Mitrović u vežbi sa trakom zauzela je 2. mesto i osvojila srebrnu medalju,  u vežbi sa obručem 4.-to mesto i vežbi sa čunjevima 4.-to mesto.

GK Partizan čestita takmičarkama  Jelisaveti Mitrović i Leni Praštalo i njihovom treneru Dariji Mitrović na dostojanstvenom predstavljanju kluba.