Skip to main content

PONOVO RADI GK PARTIZAN

Prigodnim koktelom održanim u „Klubu Sportista“ na stadionu u Humskoj obeležen je početak nove etape u radu Gimnastičkog Kluba Partizan.

Uz prisustvo velikog broja članova i prijatelja kluba, sportista, sportskih radnika kao i predstavnika medija ovom događaju su prisustvovale i najmlađe takmičarke, “biseri” Partizana kao i starije takmičarke i reprezentativke. One su prisutnima pokazale deo svog sportskog umeća u ritmičkoj gimnastici prigodnim programom koji je pobrao velike aplauze.

Konferansije ove svečanosti je bila naša poznata voditeljka Ivona Pantelić veliki navijač i prijatelj Partizana. Prisećajući se slavne prošlosti i uspešne istorije GK Partizan, gosti su upoznati i sa planovima i ciljevima GK Partizan u predstojećem periodu.

Predsednica Kluba Nada Vučković-Pisić je naglasila da je GK Partizan jedan od najstarijih i najtrofejniji gimnastički klub u Beogradu i Srbiji i da kao klub koji je osmostruki državni prvak baštini sve vrednosti i tradicije prethodnih generacija GK Partizan i da će novo rukovodstvo kluba dati sve od sebe da se klub vrati na staze stare slave i mesta koje zaslužuje u ovom sportu.

„Uz podršku SD Partizan i mnogih klubova iz crno-bele porodice kao i izborom nove uprave koja donosi novu energiju možemo sa ponosom reći: ponovo radi GK Partizan“, rekla jeNada Vučković-Pisić.

Generalni Sekretar kluba Predrag Mićić je rekao da se klub trenutno nalazi u fazi reorganizacije i obnavljanja rada na svim nivoima rada i takmičenja. U skladu sa tim klub se trudi da obezbedi najbolja rešenja i optimalne uslove za sve takmičare i sportiste. Nova uprava kluba je sebi postavila zadatak da u što kraćem roku vrati GK Partizan na mesto koje mu i pripada, a to je u sam vrh srpske gimnastike.

Glavni trener ritmičke gimnastike Darija Mitrović je upoznala goste sa svojim pomoćnicima i predstavila sportske ciljeve kluba. Glavni cilj po njenim rečima je stvaranje vrhunskih takmičara i budućih šampiona do kojih će se doći stvaranjem široke mreže Partizanovih škola ritmičke gimnastike u najmlađim kategorijama da bi se kroz selekciju i stručni rad ostvarili vrhunski rezultati.

U sledećoj godini takmičarke će učestvovati na svim takmičenjima u organizaciji Gimnastičkog Saveza Srbije i Beograda. U toku je upis novih članica na tri lokacije na Novom Beogradu, Zvezdari i Banovom Brdu, a mreža novih trening punktova se širi. Ona je pozvala sve zainteresovane devojčice starije od 4 godine da se jave i dođu u neku od Partizanovih škola ritmičke gimnastike i da se oprobaju u ovom prelepom sportu.

Zahvaljujući ovom skupu okupio se na jednom mestu veliki broj bivših vežbača, takmičara, šampiona, trenera i sportskih radnika GK Partizan koji su dugo posle oficijelnog dela skupa proveli ugodno vreme prisećajući se velikih uspeha i tradicije GK Partizan i dajući podršku za buduće uspehe ovog kluba.

Video