Skip to main content

Tatjana Orkina

Rođena u Taškentu (Uzbekistan) 1986,.ritmičkom gimnastikom počela da se bavi sa 8 godina, od 2001. godine ispunila uslove za sticanje zvanja majstora sporta na nacionalnom nivou, u kadetskoj i juniroskoj konkurenciji beležila na nacionalnom i međunarodnom nivou značajne uspehe kako u individualnom programu tako i u grupnim vežbama, sportsku karijeru završila 2003. godine kao šampionka republike.

Godine 2009. godine diplomirala na taškentskom fakultetu za Arhitekturu i građevinarstvo na katedri za dizajn.

2004 – 2008 godine, radila kao trener ritmičke gimnastike u Sportskoj omladinskoj školi „Olimpijskih nada № 22“ u Taškentu.

2011 – 2012 – trener demonstrator u SK „Ritam“ (Beograd).

2012 – 2013 – trener ritmičke gimnastike u GK „Zvezda“ (čiji je osnivač čuvena šampionka Leisjan Utjaševa) u gradu Zvenigorod (Moskovska oblast, Ruska Federacija), isti klub od 2014 klub radi pod nazivom „Škola Olge Kapranove“.

2013 – 2019 – trener demonstrator u GK “Ritam“ (Beograd).

2019 – pa do danas, trener ritmičke gimnastike u Gimnastičkom klubu Partizan, radi sa svim nivoima uzrastnih i takmičarskih kategorija vežbačica,  u klubu  odgovara za rad sa takmičarkama u omladinskim kategorijama.

Godine 2019 godine, položila završni ispit za Operativnog trenera ritmičke gimnastike na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu.

Godine 2022 godine, u postupku stručnog usavršavanja i podizanja trenerskog nivoa, na „Fakultetu za sport i fizičku kultruru“ Univerziteta u Beogradu, stekla je  trenersko zvanje – operativni trener sportski učitelj.

Ima dozvolu za rad trenera u ritmičkoj gimnastici izdatu od strane Gimnastičkog Saveza Srbije.

Ima iskustvo u radu sa svim uzrastnim kategorijama  i nivoima vežbačica, koje na nacionalnom nivou i međunarodnim turnirima postižu zapažene rezultate.

Državljanka je Republike Uzbekistan, ima stalno nastanjenje u Republici Srbiji.

Govori ruski (maternji) i srpski jezik.

Hobi: slikarstvo, grafički dizajn, projektovanje enterijera, dizajniranje trikoa i opreme za ritmičku gimnastiku.