Skip to main content

Trenerski seminar Gimnastičkog Saveza Beograda

U organizaciji Gimnastičkog Saveza Beograda (Gimnastički savez Beograda/Belgrade gymnastics federation) 01. i 02. jula u Hali „Pionir“ održan je trenerski seminar za trenere ritmičke gimnastike na temu: osnovna tehnička priprema iz oblasti elemenata i težina telom i rekvizitima.
 
Cilj seminara je bio da se prikaže organizacija treninga i način priprema gimnastičarki (zagrevanje, tehnička priprema za uspešno izvođenje elemenata telom, vežbe snage i izdržljivosti), sa akcentom na pravilnu tehniku rada i izvođenje težina rekvizitima.
 
Predavači prvog dana seminara bili su Tamara Baltić (Gimnastički klub „TIM“) i Snežana Paunić (Gimnastičko Društvo Palilula).
Drugog dana seminara predavač je bila naš glavni trener Darija Mitrović na temu osnove tehnike rada sa rekvizitom vijača.
 
Seminar kome su prisustvovali naši treneri i nekoliko vežbačica 2011- 12 godište, sa kolegama i vežbačicama iz drugih Beogradskih klubova, još jednom je pokazao da znanja nikada nije dosta i da svako od sportski stručnjaka u našem sportu uvek ima nešto svoje i posebno, što treba da podeli sa ostalim kolegama, jer smo svi na istom zadatku.