Skip to main content

Zvanično saopštenje Gimnastičkog Kluba Partizan

Gimnastički Klub Partizan želi da informiše javnost i mnogobrojne simpatizere svih klubova crno-bele porodice da je GK PARTIZAN, na juče održanoj skupštini JSD PARTIZAN učestvovao u radu i podržao kandidaturu gospodina Ostoje Mijailovića za predsednika JSD PARTIZAN.
 
S obzirom da je jednom dobrom broju delegata pa i delegatu našeg kluba iz nama nepoznatih razloga, bilo onemogućeno da uđu u prostorije sportskog društva gde je zakazana redovna skupština, bili smo prinuđeni da kao i većina klubova JSD, održimo legitimnu, vanrednu skupštinu u prostorijama Teniskog kluba Partizan. Skupštinu su pratili svi relevantni elektronski i pisani mediji.
 
Na Skupštini je jednoglasno izabran novi predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović, novi Upravni Odbor kao i drugi organi društva u kojima su predstavnici klubova. Predstavnik našeg kluba, je glasao u skladu sa stavovima našeg kluba i podržao sve navedene odluke Skupštine. Velika nam je čast što je u sastav novog Upravnog odbora JSD Partizan izabran i naš generalni sekretar, Predrag Mićić.
 
GK Partizan smatra da će nova energija kao i iskustvo novog predsednika JSD Partizan doprineti oporavku i vraćanju na staze uspeha svih klubova JSD Partizan koji su svih ovih godina preživljavali na ivici opstanka.
JSD Partizan, kao jedno od najtrofejnijih sportskih društava u svetu može zadržati taj status ukoliko se dalje bude razvijalo kao otvoreno i moderno sportsko udruženje koje ima savremen i jasno definisan kako sportski tako i poslovni i marketinški koncept. Zato podržavamo novog predsednika JSD Partizan i njegov tim.
 
Sportu su danas potrebni ljudi iz svih segmenata društva i života, jer vodjenje sporta podrazumeva multidisciplinarnost, sport je postao društveno značajan, ekonomski bitan i stvar nacionalnog prestiža. Zato nam je svima bila neophodna ova promena.
 
Većina klubova je iskazala svoje nezadovoljstvo nagomilanim problemima koji već dugo tište JSD Partizan i dosadašnjim radom uprave JSD i iz tog razloga su dali svoju podršku Ostoji Mijailoviću verujući, da možemo dalje zajednički, prevazilazeći podele i različite poglede na probleme, da čuvamo našu crno-belu porodicu u svim izazovima koji su pred nama.
 
Beograd 13.09.2022.
 
Predsednik GK Partizan
Zoran Mitrović